Ekklesia Leiden

Lid worden

Is de Ekklesia iets voor jou?

Wil je lid worden van de vereniging?
Vul dan onderstaand formulier in.

Wij gebruiken de door uw ingevulde gegevens alleen om uw lidmaatschap in te richten en mogelijk contact met u op te nemen. De ingevulde gegevens vallen onder onze privacy verklaring.

Hoe kan ik doneren of bijdragen?

U kunt bijdragen door te storten op bankrekeningnummer NL66 INGB 0004 8198 29 t.n.v. Vereniging  Ekklesia Leiden. Meer weten over de mogelijkheden? Neem bij vragen contact met ons op door het contactformulier in te vullen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een lidmaatschap?

€25,00 per jaar voor volwassenen. Voor studenten en kinderen tot 18 jaar 50% korting.

Dit bedrag is bewust laag gehouden om het lidmaatschap laagdrempelig te houden. De totaal benodigde inkomsten zijn echter veel hoger en daarom hopen we en verwachten we van u dat u op vrijwillige basis een aanvullende financiële ondersteuning zult geven.

Waarom ook nog een vrijwillige bijdrage?

De jaarlijkse kosten van de Vereniging worden begroot op ongeveer € 130.000,00. Dit is vooral voor de zondagse vieringen: kerkhuur, onkosten Schola, vergoeding musici en dirigent, gastvoorgangers, voor speciale activiteiten en natuurlijk voor de salariskosten van de participantenpastor.

Dit bedrag wordt in grote lijnen als volgt gefinancierd:

 

Externe subsidie
(bijdrage huurkosten)
20.000
Collecten 20.000
Lidmaatschapgelden 5.000
Subtotaal 45.000
Benodigde vrijwillige bijdragen 85.000
Totaal 130.000

Zoals uit bovenstaande opstelling blijkt, is de Vereniging financieel voor ongeveer € 85.000,00 per jaar afhankelijk van vrijwillige bijdragen.

 

Is een schenkingsovereenkomst een goede optie?

Het biedt fiscale voordelen als je met ons een periodieke schenkingsovereenkomst afsluit. Je kunt met een periodieke schenkingsovereenkomst de vrijwillige bijdrage aan de Vereniging volledig aftrekken van de belasting. Voor de aftrek van periodieke schenkingen geldt namelijk niet de drempel van 1% van het verzamelinkomen.

Klik hier voor nadere uitleg en voorwaarden. Bij deze uitleg wordt verwezen naar een gratis schenkingsovereenkomst. De Ekklesia heeft echter een eigen schenkingsovereenkomst, die je kunt downloaden. Het regelen van een dergelijke overeenkomst is ook mogelijk door middel van een notariële akte, maar sinds 2014 is dat niet meer verplicht.

Komende activiteiten

Agenda

augustus

21aug12:00Viering met Japke van MaldeOnderwerp: 'Rechtvaardige mensen willen we zijn'12:00

28aug12:00Viering met afscheid van Christiane van den BergOnderwerp:12:00

Samenwerkingen

Onze partners

Ekklesia Leiden

Lid worden

Wil je lid worden van de vereniging van de Ekklesia Leiden? De contributie bedraagt €25,00 per jaar.

Meer over lid worden van Ekklesia Leiden