Ekklesia Leiden

Contact

Ekklesia Leiden contact

Heb je vragen over de Vereniging?
Neem contact op met de secretaris. Mail naar secretaris@ekklesialeiden.nl, of vul het contactformulier hieronder in.

Heb je praktische vragen over de vereniging?
Neem contact op met het secretariaat via info@ekklesialeiden.nl of telefoon (071 5134558). Het secretariaat is, buiten de schoolvakanties, open op:

– maandagochtend tussen 10.00-12.00 uur.  Dan is Annette Albers aanwezig, zij verzorgt de ledenadministratie en de reserveringen.

– dinsdagochtend tussen 09.30-11.30 uur. Dan zijn – om de week –  aanwezig Lies Pijl, Sylvia van Hoven en Elly Meijer. Zij maken de liturgie voor de komende zondag. Lies Pijl is verantwoordelijk voor de meditaties.

– donderdagochtend tussen 09-11.00 uur. Dan is Ariena van Poppel aanwezig. Zij doet samen met Annette de reserveringen en is tevens coördinator van het secretariaat.

E-mailadressen van het secretariaat:

info@ekklesialeiden.nl voor algemene informatie
liturgie@ekklesialeiden.nl voor mededelingen op de liturgie voor komende zondag, inleveren voor dinsdag
meditaties@ekklesialeiden.nl voor aanleveren van de meditaties
leden@ekklesialeiden.nl voor aanmelden als lid zie de website
reserveringen@ekklesialeiden.nl voor reserveren zie de website

 

Rapenburg 100
2311 GA Leiden
info@ekklesialeiden.nl
071 5134558

Contactformulier

Wij gebruiken de door uw ingevulde gegevens alleen om contact met u op te nemen. De ingevulde gegevens vallen onder onze privacy verklaring.

Hoe kan ik doneren of bijdragen?

U kunt bijdragen door te storten op bankrekeningnummer NL66 INGB 0004 8198 29 t.n.v. Vereniging Leidse Studenten Ekklesia. Meer weten over de mogelijkheden? Neem bij vragen contact met ons op door het contactformulier in te vullen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een lidmaatschap?

€25,00 per jaar voor volwassenen. Voor studenten en kinderen tot 18 jaar 50% korting.

Dit bedrag is bewust laag gehouden om het lidmaatschap laagdrempelig te houden. De totaal benodigde inkomsten zijn echter veel hoger en daarom hopen we en verwachten we van u dat u op vrijwillige basis een aanvullende financiële ondersteuning zult geven.

Waarom ook nog een vrijwillige bijdrage?

De jaarlijkse kosten van de Vereniging worden begroot op ongeveer € 130.000,00. Dit is vooral voor de zondagse vieringen: kerkhuur, onkosten Schola, vergoeding musici en dirigent, gastvoorgangers, voor speciale activiteiten en natuurlijk voor de salariskosten van de participantenpastor.

Dit bedrag wordt in grote lijnen als volgt gefinancierd:

 

Externe subsidie
(bijdrage huurkosten)
20.000
Collecten 20.000
Lidmaatschapgelden 5.000
Subtotaal 45.000
Benodigde vrijwillige bijdragen 85.000
Totaal 130.000

Zoals uit bovenstaande opstelling blijkt, is de Vereniging financieel voor ongeveer € 85.000,00 per jaar afhankelijk van vrijwillige bijdragen.

 

Is een schenkingsovereenkomst een goede optie?

Het biedt fiscale voordelen als je met ons een periodieke schenkingsovereenkomst afsluit. Je kunt met een periodieke schenkingsovereenkomst de vrijwillige bijdrage aan de Vereniging volledig aftrekken van de belasting. Voor de aftrek van periodieke schenkingen geldt namelijk niet de drempel van 1% van het verzamelinkomen.

Klik hier voor nadere uitleg en voorwaarden. Bij deze uitleg wordt verwezen naar een gratis schenkingsovereenkomst. De Ekklesia heeft echter een eigen schenkingsovereenkomst, die je kunt downloaden. Het regelen van een dergelijke overeenkomst is ook mogelijk door middel van een notariële akte, maar sinds 2014 is dat niet meer verplicht.

Samenwerkingen

Onze partners

Ekklesia Leiden

Vragen, bijdragen of lid worden

Meer hierover