Activiteiten op de Ekklesiadag 18 september a.s.

Als U wilt meedoen aan de volgende activiteiten, kunt u zich hier opgeven

Annette: Ga een rondje centrum met Annette mee en sta eens stil bij plekken waar u meestal automatisch aan voorbij loopt.

Elly: We gaan een uurtje wandelen rond de Hooglandse Kerk. We vertellen over de geschiedenis van dit deel van de stad en plaatsen dit in de context van Leiden en Nederland.

Johan: Ooit willen weten waar naar toe de hemelse klanken en de wierook in de kerk opstijgen? Ga dan mee op ontdekkingstocht over de zolders van de kerk. Vanwege de veiligheid niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar en mensen die niet fit of claustrofobisch zijn.

Mariet: Al jaren vertel ik aan toeristen wat er in de Hooglandse kerk aan moois te zien is. Wandelend door de kerk wil ik ook u wijzen op bijzonderheden die u mogelijk nog niet wist.

Bep: Veel planten en dieren gebruiken de kunstmatige rotspartijen (lees huizen) van de stad als leefgebied. Over Leiden in het landschap en de stadsnatuur gaat mijn IVN excursie rondom de Hooglandse kerk.

Monique: U kunt met mij samen symbolisch bloemschikken. Uitsluitend voor volwassenen.

Kunstcommissie: We gaan samen schilderen en doorpraten over wat wij zoal aan projecten gaan doen in het komende jaar.

Arie: Een haiku is een kort Japans gedicht waarvoor observeren met al je zintuigen belangrijk is. Doe je ook mee? Proef jij de zen in je pen?

Desirée: We nemen de tekst van een of meer Bijbelverhalen en kijken of daar zintuiglijke waarnemingen in staan. Waar deze niet aanwezig zijn, kijkt ieder voor zich, welke zintuiglijke waarneming zij / hij zou willen toevoegen.

Taalgroep: We gaan elkaar ontmoeten en misschien zelfs wel muziek maken.