september, 2022

21sep16:0017:00Vredesontmoeting wo 21 sept 2022Stadhuisplein Leiden16:00 - 17:00 Organisator: Diaconaal Centrum De Bakkerij

Details

wo 21 september – Stadhuisplein Leiden – 16:00 – 17:00 uur

Op woensdag 21 september organiseren de diaconieën van De Bakkerij samen met diverse partnerorganisaties een VredesOntmoeting op het Stadhuisplein in Leiden, in het kader van de Vredesweek van PAX Nederland.

Dit jaar is het thema: Generatie Vrede.

Behoort u tot de zogenaamde Protest- of Verloren generatie? Bent u geboren in de Patatgeneratie? Beschouw je jezelf als Millennial of ben je een Digital Native? Alle generaties komen aan het woord over mensenrechten, menselijke waardigheid en solidariteit tijdens deze ontmoeting op de Internationale Dag voor de Vrede. Mensen, jong en oud, van stad of platteland, in Nederland geboren en getogen of hier later huis en haard gevonden, gelovig of niet-gelovig, burgers van elk gender, iedereen heeft ten slotte belang bij vrede! Daarom staan wij een uur stil bij vrede en delen wij wat ons zorgen baart. Ver weg en dicht bij huis.

Gevoelens van onmacht, onzekerheid en sociale ongelijkheid drijft mensen uit elkaar. Vrede kan alleen ontstaan en groeien als wij bereid zijn elkaar te ontmoeten en naar elkaar te luisteren.

U en jij bent van harte welkom bij de Leidse VredesOntmoeting op woensdag 21 september om 16:00 uur op het Stadhuisplein in Leiden.

Tijd

(Woensdag) 16:00 - 17:00

Locatie

Stadhuisplein Leiden

Stadhuisplein

Organisator

Diaconaal Centrum De Bakkerij