mei, 2018

27mei15:00Vertelpodium Leiden - De Koning van Katoren15:00

Details

door verteller Eric Borrias
(naar het boek van Jan Terlouw dat bekroond werd met een Gouden Griffel).

Leeftijd: 7+; ook boeiend voor volwassenen met of zonder kinderen
Prijs: Kinderen betalen € 5,00 en volwassenen € 10,00 inclusief 1 consumptie
Reserveren is nodig via hetverhalenrijk@mail.com of via Desirée van Keulen tel. 071-5720271

Schaken is simpel. Het gaat erom dat de koning geen kant meer op kan!
Maar wat als er geen koning meer is?
De vrolijke koning van het land Katoren is gestorven.
Op het moment dat de oude koning sterft, wordt Stach geboren. Een jongetje.
Maar in diezelfde nacht gaan behalve de oude koning van Katoren ook Stach’s moeder en vader dood. Zo komt Stach terecht bij zijn oom Gervaas; bediende van de oude koning en de enige die niet ontslagen is door de zure ministers die nu de baas zijn.
Geen wonder dus dat Stach opgevoed wordt tot een vrolijke, behulpzame jongen met een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Zo was de oude koning en zo is oom Gervaas.
Zeventien jaar lang kunnen de zure ministers hun gang gaan. Het vrolijke Katoren is een somber land van bange mensen geworden. En dan besluit Stach dat het genoeg geweest is: zeventien jaar zonder koning. Hij wil de nieuwe koning van Katoren worden. Dat laten de ministers niet zomaar gebeuren; Stach moet zeven haast onmogelijke opdrachten vervullen voor hij koning kan worden. En na iedere geslaagde opdracht, verzinnen de ministers een nog moeilijkere in de hoop dat Stach het opgeeft om koning van Katoren te worden.
De draak van Smook verslaan, de granaatappelboom stoppen, vogels van Decibel stil krijgen en nog een paar opdrachten die nog nooit iemand heeft volbracht. Maar Stach is vastbesloten! Helemaal als hij in Wapenfelt verliefd wordt op Kim, de dochter van de burgemeester. Het land is lang genoeg geregeerd door zuurpruimen; het wordt tijd voor meer vrolijkheid!
Zijn doorzettingsvermogen en optimisme steekt de bevolking van Katoren aan en langzamerhand begint iedereen te geloven dat Stach de nieuwe koning van Katoren wordt. Maar of de ministers dat zo maar laten gebeuren?
KONING VAN KATOREN haalt thema’s aan die nog steeds actueel zijn zoals het milieu, onbegrip tussen mensen, de wapenwedloop en gebrek aan samenwerking om problemen op te lossen. Een trailer van de voorstelling vind je op you tube: https://www.youtube.com/watch?v=IPzQlxZSwe0
Verhalenverteller Eric Borrias: Verteller Eric Borrias is Nederlands bekendste verteller die kinderboeken omsmeedt tot levendige voorstellingen: humoristischs, theatraal en gevoelig. Eric speelt zo’n 250 voorstellingen per jaar, al vele jaren lang. Kijk voor meer informatie over Eric en zijn oeuvre op zijn site: http://verhalenverteller.nl/

 

Tijd

(Zondag) 15:00

Locatie

Hooglandse kerk, tuinzaal