mei, 2022

15mei12:00Een postkoloniale lezing van de ontmoeting met Marta en Maria - Christiane van den BergVier vieringen over postkoloniale theologie12:00

Details

De afgelopen jaren begint de westerse wereld steeds meer oog en oor te krijgen voor de vooral westerse blik waarmee eeuwenlang de Bijbel werd gelezen. In de serie vieringen in mei willen wij ons bewust oefenen in een kritische blik op ons eigen verstaan en in openheid voor het toelaten van diversiteit.

In deze viering staat de ontmoeting van Marta en Maria met Jezus centraal (Lucas 10, 38-42). Wij kijken naar verschillende manieren om dit verhaal te verstaan. De postkoloniaal-afro-feministisch-womanistische exegese van Alice Y. Yafeh-Deigh staat hierbij centraal. Zij leest het verhaal van de ontmoeting tussen Marta, Maria en Jezus met het oog op de situatie van Kameroense vrouwen in landelijke gebieden.

Deze viering kunt u live en achteraf bekijken op YouTube.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Tijd

(Zondag) 12:00

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden