mei, 2022

08mei12:00Theologie in het oude China - Henk SchoutenVier vieringen over postkoloniale theologie12:00

Details

De afgelopen jaren begint de westerse wereld steeds meer oog en oor te krijgen voor de vooral westerse blik waarmee eeuwenlang de Bijbel werd gelezen. In de serie vieringen in mei willen wij ons bewust oefenen in een kritische blik op ons eigen verstaan en in openheid voor het toelaten van diversiteit.

Van de 7e – 10e eeuw was er in China in de buurt van de oude hoofdstad Ch’ang-an (Xi’an) al een kerkelijke gemeenschap met een heel eigen visie op Jezus. Niet Westers en niet Byzantijns. Het christendom heette de lichtreligie. Beïnvloed door het Taoïsme was dit een zachte geweldloze variant, waarin Jezus de leraar werd van de wijsheid van Tao (de weg). De woorden ‘Ik ben de weg’ wijzen op de weg van de verandering, want verandering behoort tot het wezen van de natuur. Zonde is tegen je ware natuur ingaan.

Deze viering kunt u live en achteraf bekijken op YouTube.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Tijd

(Zondag) 12:00

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden