september, 2021

25sep14:0016:30Middag over vredesinititatief op Westelijke JordaanoeverVredesweek 202114:00 - 16:30

ingang boerderij

Details

Op zaterdag 25 september wordt in de Lokhorstkerk een vriendenmiddag georganiseerd over de Tent of Nations. Dit vredesinitiatief in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever wil laten zien dat het mogelijk is om je op een geweldloze en creatieve manier in te zetten voor vrede. De middag vindt plaats tussen 14.00-16.30, aanmelden vooraf is verplicht via tentofnationsnl@gmail.com.

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Deze familie leeft en werkt onder moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van landonteigening door de Israëlische autoriteiten. Desondanks zet de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier in onder het motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’.

Op zaterdag 25 september vinden op 21 plaatsen in Nederland gelijktijdig vriendenmiddagen van de Tent of Nations plaats. In Leiden zijn belangstellenden tussen 14.00-16.30 welkom in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1. Daoud Nassar (Tent of Nations) en Carolien Roelants (Midden-Oosten expert en journalist) leveren online via een groot scherm een bijdrage. Verder bestaat het programma uit een korte film over de invloed van corona in Bethlehem, ontmoeting in kleine groepjes, creativiteit en een solidariteitsactie. In Leiden wordt deze middag georganiseerd door Yvonne van den Vijver, Martine Wassenaar en Marjanne van Esveld. Aanmelden voor de middag kan tot uiterlijk maandag 20 september via tentofnationsnl@gmail.com.

Meer informatie en een overzicht van alle 21 locaties is te vinden op tentofnations.nl.

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 16:30