september, 2022

12sep19:3021:00Meesters van ons lot?!dr. Peter van der Putten: Kwetsbaarheid versus Maakbaarheid19:30 - 21:00 Organisator: Studium Generale i.s.m. Ekklesia Leiden

Details

ma 12 sept: Kwetsbaarheid versus Maakbaarheid
dr. Peter van der Putten
Existentiële crises hebben ons m1et de neus op de feiten gedrukt: onze wereld is minder maakbaar dan we denken, en onzekerheid over een bestaan van plezier, groei en welvaart begint te knagen. Het dringt tot ons door dat we kwetsbare mensen zijn die zomaar door een niet te helen ramp getroffen kunnen worden. Kunnen we met data, AI en technologie alles weer rond maken? Of is technologie ook kwetsbaar of zelfs hulpeloos? En zit daar zelfs de oplossing?


Peter van der Putten heeft Cognitieve Kunstmatige Intelligentie gestudeerd in Utrecht.
Hij is AI-onderzoeker aan de Universiteit Leiden en werkt in de AI-industrie. Hij onderzoekt intelligentie, creativiteit, emoties, binding, religie en andere menselijke eigenschappen met artificial creatures, en speculeert over de toekomst van mens, natuur en technologie.
“We verwoesten de planeet, maar de natuur heeft geen stem om te protesteren of om ons te waarschuwen. Met het conceptuele en poëtische kunstproject Letters from Nature geven we de natuur letterlijk een stem: we gebruiken kunstmatige intelligentie om brieven te schrijven aan wereldleiders namens een zinkend eiland, een smeltende gletsjer of de Waddenzee.”

Tijd

(Maandag) 19:30 - 21:00

Locatie

Lipsiusgebouw

Cleveringaplaats

Organisator

Studium Generale i.s.m. Ekklesia Leiden