december, 2019

08dec11:45Kind op schoot -Op weg naar de stal‘Kerk op schoot11:45

Details

Vandaag willen wij in de Ekklesia voor het eerst een ‘Kerk op schoot’-viering houden. Wat is een ‘Kerk op schoot’-viering? En hoe ziet het eruit?

Sprankelende, belevingsgerichte vieringen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, dat is het doel van kerk op schoot. Tijdens deze vieringen beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een Bijbelverhaal met alle zintuigen. We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes en belevingsgerichte activiteiten. (zie ook: www.kerkopschoot.nl)

In de Ekklesia willen wij ‘Kerk op schoot’-vieringen combineren met de gewone vieringen. De kinderen beginnen bij de crèche. Zij zullen daar met elkaar en met de leiding alvast aan de slag gaan om de ‘Kerk op schoot’-viering voor te bereiden. Ondertussen kunnen de ouders in de ‘grote kerk’ het grootste deel van de dienst meemaken. Na de overweging en na de muziek verlaten de ouders de kerk en sluiten aan bij de crèche en beginnen wij met ‘Kerk op schoot’.

Met elkaar zingen wij, beleven een Bijbelverhaal, vieren met elkaar een maaltijd en bidden met elkaar. Deze viering duurt niet langer dan een half uur. We gaan dus net iets langer door dan de viering in de grote kerk.

PS: Heeft je kind oudere broers of zussen die mee doen met de kindernevendienst? De Kindernevendienst heeft op die dag ook een speciale viering, een ‘kinder agapè viering’. De kinderen komen dan pas vlak voor de zegen weer terug in de kerk. De leiding van de kindernevendienst brengt alle grote broers en zussen direct naar de crècheruimte, waar zij nog even aan kunnen sluiten bij de ‘Kerk op schoot’-viering. Neem zelf iets te eten mee voor je kind als het (nog) geen krentenbollen eet.

 

Tijd

(Zondag) 11:45

Reactie verzenden