februari, 2018

20feb20:00Jazz in de kerk: mens wordt wakker20:00

Details

 

Op dinsdag 20 februari wordt in de Lokhorstkerk in Leiden een bijzonder concert gegeven onder de titel ‘Mens wordt wakker’. Pianist Jan Marten de Vries en altsaxofoniste Mailin Gruber verzorgen een voorstelling gebaseerd op de eerste hoofdstukken van Genesis, over de wording van mens en aarde. Het concert omvat niet alleen kerkelijke liederen maar ook (jazz)standards. De voorstelling begint om 20.00 uur, Pieterskerkgracht 1.

Het boek Genesis verhaalt over hoe de mens ontdekt dat hij kan kiezen – sterker: dat hij zelfs móet kiezen. Maar op het moment dat de mens zich realiseert dat hij die keuzemogelijkheid heeft, verliest hij het paradijs.

Jan Marten de Vries is pianist en kerkmusicus. In 2017 behaalde hij als eerste in Nederland een master kerkmuziek-piano aan het Utrechts Conservatorium bij jazzpianist Bert van den Brink. Daarvoor studeerde hij piano, kerkmuziek-koordirectie en compositie aan het Rotterdams Conservatorium. De Vries schreef tekst en muziek van veel kerkliederen, onder andere in het nieuwe Liedboek. Ook schreef hij alle veertig kinderliederen voor de Samenleesbijbel. De Duitse Mailin Gruber studeert jazzsaxofoon aan het Utrechts Conservatorium. Voor haar eerste optreden in Nederland werd zij door Bert van den Brink gevraagd en begeleid.

In deze voorstelling zijn niet alleen verschillende liederen van Jan Marten de Vries opgenomen, maar ook (jazz)standards. Natuurlijk kan er veel worden meegezongen.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De muzikale voorstelling wordt georganiseerd door de Doopsgezinde en Remonstrantse Gemeente Leiden.

Tijd

(Dinsdag) 20:00