mei, 2022

22mei12:00Een postkoloniale blik op Ruth - Wietske de Jong-KumruVier vieringen over postkoloniale theologie12:00

Details

De afgelopen jaren begint de westerse wereld steeds meer oog en oor te krijgen voor de vooral westerse blik waarmee eeuwenlang de Bijbel werd gelezen. In de serie vieringen in mei willen wij ons bewust oefenen in een kritische blik op ons eigen verstaan en in openheid voor het toelaten van diversiteit.

Wietske de Jong werkt bij het Studentenpastoraat 010 in Rotterdam

In deze viering kijken we naar het verhaal van Ruth, een van de weinige vrouwen naar wie een bijbelboek is vernoemd. Ruth, de buitenlandse vrouw uit Moab, verliet huis en haard om haar schoonmoeder Naomi te volgen naar Juda. Zij wordt in de westerse traditie al eeuwenlang geprezen om haar geloofsbelijdenis “Waar u gaat, zal ik gaan, waar u slaapt, zal ik slapen; uw volk is mijn volk en uw God is mijn God.”
Een postkoloniale blik op Ruth en hoe zij is omarmd als geloofsgetuige, problematiseert en verrijkt onze kijk op haar verhaal.

Deze viering kunt u live en achteraf bekijken op YouTube.

De liturgie is hier te vinden

Met de bovenstaande QR-code kunt u bijdragen aan de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Tijd

(Zondag) 12:00

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden