opening Hooglandse kamer

Komende zondagmiddag 12 september is vanaf 14.00 uur de feestelijke opening van de Hooglandse Kamer in de Hooglandse kerk door Henri Lenferink, burgemeester van de gemeente Leiden. De Hooglandse Kamer is een initiatief van de Leidse Binnenstadsgemeente met boeiende sprekers, doorlopende exposities en inspirerende muziek.

Gedurende het hele jaar biedt de Hooglandse Kamer de stad een gevarieerd programma. Met onder meer een serie bijeenkomsten op elke tweede zondag van de maand met inspirerende sprekers over wat hen persoonlijk raakt, drijft en draagt. Waaronder arts en filosoof Bert Keizer, de Leidse historicus Nadia Bouras en de kunstenares/activiste Tinkebell. Hoogleraar en Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort vertelt tijdens de opening op zondagmiddag 12 september aangrijpend over de verwoestende én hoopgevende (veer)kracht van verhalen.

Daarnaast biedt de Hooglandse Kamer ruimte voor tentoonstellingen. Inspirerende kunst die hoofd, hart en handen kan raken. Er is in de bijzondere ruimte gemaakt voor Leidse kunstenaars. Vanaf zondag 12 september is er een prachtige fototentoonstelling van Eelkje Colmjon en Monique Shaw ‘Over veerkracht – tussen verstilling en beweging’. Beide fotografische kunstenaars zijn in het verleden Stadsfotograaf van Leiden geweest.

De Hooglandse Kamer als huiskamer voor de stad is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur gratis toegankelijk (Hooglandse Kerkgracht 58) voor een kop koffie, goed gesprek, de fototentoonstelling van rondlopen in de Hooglandse Kerk. Vanwege de huidige Corona maatregelen is aanmelding voor de opening op 12 september verplicht. https://www.hooglandsekamer.nl/opening/.

Fennand van Dijk

Lid stuurgroep Hooglandse Kamer

Hooglandse Kerkgracht 58, 2312 HV Leiden

Twitter, Facebook:@HooglandseKamer / website: www.hooglandsekamer.nl