Met elkaar verbonden blijven in tijden van Corona

Lieve mensen,

We maken een bijzondere periode door. Veel mensen zijn bezorgd over de eigen gezondheid en die van anderen. Door de maatregelen die nu gelden kunnen we elkaar niet meer op de gewone manier ontmoeten; onze zondagse vieringen en ook alle andere activiteiten zijn afgelast of ze vinden op een andere manier plaats, bijvoorbeeld via de digitale media.
De oproep vanuit de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, zorgt ervoor dat veel mensen meer dan ooit aan huis gebonden zijn. Dat kan voor praktische problemen zorgen en  het gemis aan contacten kan juist nu extra voelbaar zijn.

In deze tijd zijn er ongetwijfeld ook in onze Ekklesiagemeenschap zowel mensen die misschien wel wat steun kunnen gebruiken en anderzijds mensen die zich afvragen wat zij nu voor een ander kunnen betekenen. En natuurlijk is het meestal niet zo zwart wit. Als mens zijn wij immers allebei. Wij zijn allemaal behoeftig. En wij hebben iets te geven. Misschien vindt u het bijvoorbeeld wel fijn als nu even iemand wat boodschappen voor u kan doen. Maar wilt u wel graag weer een ander gaan bellen…

Heeft u zelf misschien een idee hoe wij in deze tijd gemeenschap kunnen zijn met elkaar? Of een idee hoe u vanuit de Ekklesiagemeenschap een ander zou willen ondersteunen? Of zou u het prettig vinden om vanuit onze gemeenschap nu op de een of andere manier steun te krijgen? Of allebei? Wij zijn benieuwd naar alle ideeën en naar alle wensen. Creativiteit genoeg in ons midden!

Hierbij hoeven wij als Ekklesia uiteraard niet alle wielen zelf uit te vinden, er zijn immers reeds tal van initiatieven ontstaan, zowel landelijk als ook initiatieven van buren, waar wij graag op wijzen en waar wij zelf aan mee kunnen doen of gebruik van kunnen maken.

Wij zijn benieuwd. En wij zullen dan wel kijken of wij iets kunnen beginnen, verbinden of faciliteren.

Hartelijke groet, Marijke Nuiver (marijkenuiver@gmail.com) en Christiane van den Berg (christianevandenberg@ekklesialeiden.nl)