Jubileumjaar

Jubileumjaar 2020   

Na een lange voorbereiding en een uitgebreide zoektocht naar een geschikte plek om op zondag vieringen voor studenten te houden kon op zondag 6 september 1970 het gezamenlijke Leidse studentenpastoraat neerstrijken in de Hooglandse Kerk. Op 6 september 2020 is dat 50 jaar geleden. En hoewel er – zoals gezegd – al voor 1970 door de Rooms-Katholieke en Protestantse studentenpastores werd samengewerkt, is door de jaren heen de start van de diensten in de Hooglandse Kerk steeds aangehouden als het officiële begin van de Leidse Studenten Ekklesia (LSE).

Dit jubileum willen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er is door de jubileumcommissie al intensief nagedacht over allerlei mogelijke activiteiten, waaronder uiteraard een feest en reünie voor alle (oud-)Ekklesiagangers. Omdat we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid willen geven hierbij te zijn nu alvast deze aankondiging. Zet in je agenda, houd er rekening mee bij het plannen van je vakanties voor het komend jaar, kortom vergeet het niet!  

8 november 2020
Jubileumfeest/reünie Leidse Studenten Ekklesia
in de Hooglandse Kerk

Helaas is het lastig contactgegevens te achterhalen van iedereen die in het verleden betrokken was bij de Ekklesia-gemeenschap. Heb je nog contact met oud-Ekklesiagangers aarzel dan niet om hen te informeren over de komende feestelijkheden. Om op de hoogte gehouden te worden kunnen zij een e-mail sturen naar: jubileum2020@ekklesialeiden.nl