maart, 2021

14mrt12:0013:15online activiteitZondag Laetare (Verblijd u) - Christiane van den BergVeertigdagentijd 12:00 - 13:15

Details

Op 14 maart beginnen wij een korte serie vieringen die de namen dragen van de betreffende zondagen van het kerkelijk jaar: Laetare, Judica en Palmarum. Drie zondagen in de Veertigdagentijd met elk een eigen karakter.

Zondag Laetare heet naar het eerste (Latijnse) woord van het introïtuslied. Het is een citaat uit Jesaja 66:10 – Laat allen die Jeruzalem liefhebben zich met haar verheugen en juichen om haar……..

Deze zondag wordt ook wel ‘kleinpasen’ genoemd. Het is de meest lichte zondag van de Veertigdagentijd. Het paars maakt plaats voor paarsroze en voor gedempte vreugde. In de viering staan we ook stil bij de ‘biddag voor gewas en arbeid’ die op woensdag 10 maart wordt gevierd. En er is aandacht voor de collecte voor de voedselbank

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte. Als U bovenstaande code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin U een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Vandaag houdt de Stuurgroep Diaconie een ‘uitgangs’collecte voor de Vereniging Exodus, de organisatie die tot doel heeft de kansen van (ex-)gedetineerden op een geslaagde terugkeer in de samenleving te vergroten. U kunt gebruik maken van de bovenstaande QR-code om uw gift recht-streeks over te maken naar de bankrekening van de Stichting Diaconaal Fonds Hulpverlening (NL42 INGB 0003 3133 66).

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:15

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden