februari, 2022

06feb12:0013:15online activiteitRegenboogviering - Heleen ZorgdragerRegenboogviering12:00 - 13:15

Details

Vandaag vieren we volgens Ekklesiatraditie de Regenboogviering. Voorganger is onze oud-pastor Heleen Zorgdrager, nu hoogleraar systematische theologie en genderstudies in Amsterdam.

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Vandaag collecteren we voor de Stichting Menno Mulder Fonds. Dit is een kleinschalig fonds, dat initiatieven ondersteunt van het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homosexualiteit (LKP – koepelorganisatie van de christelijke LHBTI-beweging). Het LKP zet activiteiten op om mensen met een homoseksuele voorkeur in christelijke/kerkelijke kring meer zichtbaar te maken, of initiatieven om veilige plekken te organiseren voor LHBTI+-mensen. Het Menno Mulder Fonds wil een financieel steuntje in de rug bieden.

De afgelopen jaren heeft het fonds ondersteuning geboden aan activiteiten zoals het Stadsklooster Mariken in Nijmegen rond de week van de Roze Zondag. Een statushouder heeft steun gekregen om te starten in de Nederlandse samenleving. Er is bijgedragen aan het fonds van het Europees Forum voor LHBTI christelijke groepen om deelname aan de jaarlijkse conferentie voor mensen uit Midden-en Oost-Europa mogelijk te maken. LHBTI’ers hebben het daar bijzonder moeilijk, vooral door de opstelling van kerken. Ook werd steun gegeven aan de opzet en uitvoering van een podcast-project van de lokale LHBTI-groep in Kroatië.

Uw bijdrage is zeer welkom via de bovenstaande QR-code of via een overboeking op bankrekeningnummer NL42 INGB 0003 3133 66 t.n.v. Stichting Diaconaal Fonds Hulpverlening, onder vermelding van ‘Menno Mulder Fonds’. Uw bijdrage is fiscaal aftrekbaar.

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:15

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden