april, 2022

17apr12:0013:00virtuele en life activiteitPasen - Christiane van den BergPaascyclus12:00 - 13:00

Details

Vroeg in de morgen, donker was het nog, zijn wij gegaan, een keer, met niets dan in ons hart: ‘Ik zal er zijn’. (Huub Oosterhuis)

Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria van Magdala bij het graf… (Joh. 20)

In de viering van Pasen in de Ekklesia voegen wij als het ware in in de lange stoet van mensen die op weg zijn gegaan. Een verlangen achterna. Een stem achterna. Op wegen die kronkelen. Die doodlopen. Zoals ook wij kronkelende wegen en doodlopen ervaren in ons leven en in onze wereld. Wij voegen in in de stoet van mensen die in hun leven hebben ervaren, dat dit doodlopen niet het laatste is. Die hebben ervaren: ‘Hij leeft

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

In de Paasnacht en met Pasen collecteren we voor COME en voor Nes Ammim.

Stichting COME (Communication Middle East) geeft jonge Palestijnen en Israëli’s jaarlijks de kans elkaar te leren kennen tijdens tiendaagse dialoogseminars op Cyprus. Resultaat? Humanisering van de ‘ander’, verbreding van perspectieven en groei van hoop. Na een Corona-pauze organiseert COME dit jaar het volgende seminar.

Nes Ammim (teken voor de volken) wil een nieuwe bladzijde zijn in het belaste geschiedenisboek van Christenen en Joden. Het project zet zich daarom in voor ontmoeting en dialoog tussen christenen en Joden, en ook tussen Joodse en Arabische Israëli’s.

Bovenstaande QR-code kunt u gebruiken voor uw bijdrage aan deze collecte. U kunt uw donatie ook overmaken op banknummer NL42 INGB 0003 3133 66 t.n.v. Stichting Diaconaal Fonds Hulpverlening onder vermelding van ‘COME/Nes Ammim’. De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld over de twee projecten.

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:00

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden