maart, 2022

27mrt12:0013:00virtuele en life activiteitMystiek bij Thomas Merton - Leon Teubner (liturg: Maria Draaijers)Veertigdagentijd - mystiek12:00 - 13:00

Details

In de Veertigdagentijd wijden we een serie vieringen aan de mystiek.

Naast zijn theologische werken schreef Thomas Merton (1915-1968) in zijn dagboeken ook over zijn persoonlijke ervaringen met het goddelijke, die hij vooral opdeed in de natuur. Mystiek bij Merton is eigenlijk een eenvoudig ín-zien, dat wil zeggen in alles wat waar te nemen is een goddelijke werkzaamheid gaan zien. Mystiek bij Merton is kijken zoals Jezus keek, toen hij de ogen van zijn volgelingen daarvoor probeerde te openen en zei: Zie de vogels in de lucht: ze zaaien niet en maaien niet en verzamelen niet in schuren, maar jullie hemelse Vader voedt ze.

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Binnen de Ekklesia zullen de komende tijd verschillende activiteiten georganiseerd gaan worden. Doel hiervan is om vluchtelingen uit de Oekraïne op weg te helpen in Leiden en om hen de mogelijkheid te bieden met elkaar samen te komen. De Taalgroep met al haar connecties en ervaring zal daarbij een centrale plaats innemen. In samenwerking met de gemeente Leiden zal de Taalgroep activiteiten gaan aanbieden om mensen te oriënteren op een leven in Leiden.

Wij zullen u de komende tijd op de hoogte houden van ontwikkelingen.

Wilt u deze activiteiten steunen, uw bijdrage is welkom via de bovenstaande QR-code of via een overboeking op bankrekeningnummer NL42 INGB 0003 3133 66 t.n.v. Stichting Diaconaal Fonds Hulpverlening, onder vermelding van ‘Oekraïne vluchtelingen’. Uw bijdrage is fiscaal aftrekbaar.

De Stuurgroep Diaconie van de Ekklesia.

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:00

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden