maart, 2022

20mrt12:0013:00virtuele en life activiteitMystiek - Marcel BarnardVeertigdagentijd - mystiek12:00 - 13:00

Details

In de Veertigdagentijd wijden we een serie vieringen aan de mystiek.

Bet van Beeren bezig zien, pogend met mes en vork een makreel te openen. Het bracht Gerard Reve tot een mystieke ervaring, of iets wat er op lijkt. De mystiek, of zoiets, van het alledaagse staat centraal in deze viering.

Bet van Beeren (1902-1967) was van 1927 tot haar overlijden in 1967 uitbaatster van Café ’t Mandje in de Amsterdamse Jordaan. Van Beeren kwam openlijk uit als lesbisch. In haar café was iedereen welkom ongeacht hun seksuele oriëntatie. Haar kleurrijke persoonlijkheid en haar beleid in Café ’t Mandje hebben haar tot een icoon van het Amsterdamse uitgaansleven en de homo-emancipatie gemaakt.

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Collecte BijMei

De werkgroep Duurzaamheid vraagt u om een financiële bijdrage ten behoeve van de ‘doorstart’ van het project Bij Mei in 2022. Dit jaar hopen we samen met de Voedselbank tijdens het seizoen alle gebruikers van de Voedselbank van gezonde groenten te kunnen voorzien. We hebben al ruim de helft van het daarvoor benodigde bedrag van verschillende partners gedoneerd gekregen, maar we komen nog € 5000 tekort. Helpt u mee om dit tekort weg te werken op NL66 INGB 0004 819 829 Vereniging Ekklesia Leiden onder vermelding van Bij Mei 22 (of gebruik de QR code hierboven)?

Het mes snijdt zo naar twee kanten: u bevordert de biologische tuinbouw in onze eigen omgeving en u draagt bij aan duurzaam voedsel voor mensen die – zeker nu de prijzen zo stijge -n om een gezonde maaltijd verlegen zitten.

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:00

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden