januari, 2022

09jan12:0013:15virtuele en life activiteit'Mosterdzaadje en zuurdesem' - Henk SchoutenGelijkenissen bij Lukas12:00 - 13:15

Details

De zondagen in januari zijn gewijd aan gelijkenissen bij Lukas. Dat lijkt een niet erg originele thematiek: de gelijkenissen zijn in de afgelopen jaren immers al verschillende keren aan de orde geweest. De keuze valt nu echter op gelijkenissen die niet of nog niet zo vaak aan de beurt zijn geweest.

Er is in beide gevallen nauwelijks sprake van een verhaal (Lukas 13:18-20). De gelijkenis nadert hier de metafoor: het mosterdzaadje dat een grote boom wordt, het zuurdesem dat de meel doortrekt, zijn beelden voor het Koninkrijk van God. Ook logion 20 van het Thomasevangelie en de parabel van Jotam in Richteren (Rechters) 9: 7­15 worden in de beschouwingen betrokken. In deze dienst zal Henk Schouten ook twee kleinkinderen dopen.

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:15

Locatie

Hooglandse kerk

Reactie verzenden