november, 2020

29nov12:00online activiteitWat betekent het christusbelijdende kerk te zijn? - Marcel Barnardhet gedachtengoed van Dietrich Bonhoeffer12:00

Details

De vieringen in de Adventtijd zijn dit jaar gewijd aan de bekende Duitse predikant en theoloog Dietrich Bonhoeffer: ‘Verder op het spoor van Bonhoeffer’ zoals ook de titel van een boek van Sperna Weiland over hem luidt. Bonhoeffer werd geboren in 1906 in Breslau, het tegenwoordige Poolse Wrocław. Ter herinnering aan hem is daar bij de Elisabethkerk een monument opgericht, met opschriften in het Pools en het Duits. Bonhoeffer werd in 1945 geëxecuteerd in Flossenburg onder anderen omdat hij op de een of andere manier betrokken was bij de aanslag op Hitler. Hij heeft ons een aantal geschriften nagelaten maar één gedicht is wel het bekendst geworden. De slotregels luiden: Von guten Mächten wunderbar geborgen, Erwarten wir getröst was kommen mag.

Deze dienst is ook live via YouTube te bekijken. Na 24 uur is is hij achteraf ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte. Als U bovenstaande code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin U een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Tijd

(Zondag) 12:00

Locatie

Hooglandse kerk

Schola aanwezig?

5 zangers

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden