januari, 2022

16jan12:0013:15online activiteitDe verloren zoon - Marcel Poorthuis (liturg Japke van Malde)Gelijkenissen bij Lukas12:00 - 13:15

Details

De zondagen in januari zijn gewijd aan gelijkenissen bij Lukas. Dat lijkt een niet erg originele thematiek: de gelijkenissen zijn in de afgelopen jaren immers al verschillende keren aan de orde geweest. De keuze valt nu echter op gelijkenissen die niet of nog niet zo vaak aan de beurt zijn geweest.

Bij de gelijkenis van de verloren zoon (Lukas 15-11-32) stellen we vandaag de vraag of het wel eerlijk is dat de zoon die een liederlijk leven heeft geleid, een feestmaal krijgt, maar zijn oppassende oudere broer niet?

Onze gastvoorganger in deze dienst is prof. dr. M.J.H.M. Poorthuis, hoogleraar inter-religieuze dialoog aan de Universiteit Tilburg.

Deze dienst kan live gevolgd worden via YouTube. Ook achteraf is hij ook op ons YouTubekanaal te bekijken.

De liturgie is hier te vinden

U kunt gebruik maken van bovenstaande QR-code om te kunnen bijdragen aan de collecte voor de instandhouding van de vieringen van de Ekklesia. Als u de code scant met uw telefoon of tablet, opent zich een venster waarin u een bedrag kunt invullen. Een uitvoeriger handleiding vindt u hier.

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:15

Locatie

Hooglandse kerk

Virtual Event Details

Event has already taken place!

Reactie verzenden