‘Corona Kunst’ – Expositie bij ‘Broedplaats’ in Oegstgeest

LEIDEN/OEGSTGEEST – Op zaterdag 25 juli en 1 augustus wordt bij de Broedplaats in Oegstgeest ‘Coronakunst’ getoond. Er is werk te zien van o.a. Hans Wentzel, Rob van den Boom en Nahira Martina, Ageeth Rentrop, Simone Mooyekind, Mathilde Hijnk en Wim Kuin. In de Broedplaats kan men ‘ met anderhalf meter afstand van elkaar’ kijken naar de kunst van de studenten van de kunstacademie Haarlem/Leiden.

Daarnaast is er een performance door Ageeth Rentrop (om 11 uur en 14 uur) en geeft Wim Kuin een lezing “Zeven plagen en zeven regels” (om 12 uur en 15 uur). Dit alles is te combineren met een bezoekje aan ‘de tuin van Ad van Nieuwland’ inspiratieplek voor duurzaam tuinieren.

De studenten van de Kunstacademie Haarlem Leiden startten in januari een ‘broedplaats’, een open atelier op de zaterdag. Een aantal van hen werken daar en zij laten ook hun werk zien.

De Broedplaats is te vinden aan de Haarlemmerstraatweg 8a in Oegstgeest. Dit is in het lesgebouw van de Kunstacademie (achter het ‘groene kerkje’). Zij is op elke zaterdag geopend. Elke maand worden er nieuwe kunstwerken van studenten geëxposeerd.