Aanpassingen Hooglandse vieringen vanaf zondag 4 oktober

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gehoord heeft de overheid de beperkende maatregelen i.v.m. het Corona virus weer aangescherpt. Per 29 september jl. zijn er nieuwe, landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het virus aangekondigd. Deze maatregelen raken ook onze gemeenschap en in het bijzonder onze Hooglandse Vieringen.
In reactie op de overheidsmaatregelen heeft de PKN het protocol voor kerkdiensten aangepast (lees hier) en een dringend advies uitgebracht om hier aan te voldoen. De kerkrentmeesters hebben dit advies overgenomen, en we zijn daarom verplicht de volgende extra maatregelen te treffen rondom onze vieringen:

  • Reserveren is verplicht;
  • Samenzang door gemeente is tijdelijk niet toegestaan;
  • Er zijn maximaal 5 voorzangers met een minimale afstand van 5 meter ten opzichte van de overige kerkgangers;
  • Geen koffiedrinken in de kerk na afloop van de viering.

Verder blijven de vieringen zoals ze de afgelopen weken waren. Er blijft dus ook een live stream en mogelijkheid om achteraf via YouTube de viering te bekijken.

Deze maatregelen gaan komende zondag (4 oktober) in. Alleen reserveren gebeurt pas vanaf volgende week, en is deze week nog niet nodig. De details hierover worden volgende week in een nieuwsbrief bekend gemaakt. Het zal in elk geval al mogelijk zijn om komende zondag bij registratie alvast een reservering te doen voor de week erna.

We weten niet hoelang we deze beperkingen zullen moeten toepassen. Dat is moeilijk en voor velen van een teleurstelling, ook voor ons als bestuur. Laten we proberen er met elkaar doorheen te komen.

Met een warme groet,
Het bestuur