25 september: Stadswandeling slavernijverleden Leiden

Volgend jaar vieren we op 1 juli 2023  dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij in West-Indië op 1 juli 1863 is afgeschaft. De jonge participantengroep van Ekklesia Leiden wil in dit kerkelijk jaar binnen de Ekklesia hierbij stilstaan en aandacht besteden aan het slavernij- en koloniaalverleden in Leiden.
Samen met de initiatiefnemers van ‘Mapping Slavery’ organiseren we op zondag 25 september aansluitend aan de viering van de Ekklesia een stadswandeling door Leiden. In deze rondleiding staat de geschiedenis van de stad Leiden en de koppeling met slavernij en kolonialisme centraal. We lopen langs sporen en markeringspunten die hiermee te maken hebben. Er wordt onder anderen aandacht besteed aan de rol van de kerk, de woonhuizen van voormalige plantagehouders, verschillende musea en universiteitsgebouwen. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgesloten met een kopje thee/koffie op Rap100. Er worden geen lange afstanden afgelegd. We houden rekening gehouden met een rustige wandeltempo en de route is toegankelijk voor een scootmobiel.
De stadswandeling vindt in het Nederlands plaats. Er zijn geen kosten aan deze rondleiding verbonden, maar een vrijwillige donatie aan de initiatiefnemers wordt op prijs gesteld.

Aanmelden bij Wessel Eijkman, eijkman@ekklesialeiden.nl, of via 06-42245470